DokuWiki

It's better when it's simple

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nl:wiki:syntax

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisieVorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
Beide kanten volgende revisie
nl:wiki:syntax [2016-05-20 10:32]
81.82.205.48
nl:wiki:syntax [2016-05-23 09:02] (huidige)
81.82.205.48 [Formaten om op terug te vallen]
Regel 1: Regel 1:
 ====== Opmaakregels (syntax) ====== ====== Opmaakregels (syntax) ======
  
-[[DokuWiki]] ondersteunt eenvoudige opmaakregels om gegevensbestanden zo leesbaar mogelijk te maken. Deze pagina bevat alle mogelijke regels die u kunt gebruiken om uw teksten vorm te geven. Kijk naar de broncode van deze pagina door op de knop //Pagina aanpassen// bovenaan- of onderaan deze pagina te klikken. Als u iets wilt uitproberen, gebruik dan de [[playground:playground|playground]]-pagina. In de editor zijn opmaakregels ook makkelijk te verkrijgen via [[doku>toolbar|snetoetsen]].+[[DokuWiki]] ondersteunt eenvoudige opmaakregels om gegevensbestanden zo leesbaar mogelijk te maken. Deze pagina bevat alle mogelijke regels die u kunt gebruiken om uw teksten vorm te geven. Kijk naar de broncode van deze pagina door op de knop //Pagina aanpassen// bovenaan- of onderaan deze pagina te klikken. Als u iets wilt uitproberen, gebruik dan de [[playground:playground|playground]]-pagina. In de editor zijn opmaakregels ook makkelijk te verkrijgen via [[doku>toolbar|sneltoetsen]].
  
 ===== Basis tekstopmaak ===== ===== Basis tekstopmaak =====
Regel 180: Regel 180:
  
   {{ wiki:dokuwiki-128.png |Dit is de titel}}   {{ wiki:dokuwiki-128.png |Dit is de titel}}
 +  
 +==== Ondersteunde mediaformaten ====
      
 DokuWiki kan de volgende mediaformaten in de tekst weergeven: DokuWiki kan de volgende mediaformaten in de tekst weergeven:
Regel 194: Regel 196:
 {{wiki:dokuwiki-128.png?linkonly}} Dit is gewoon een link naar de afbeelding. {{wiki:dokuwiki-128.png?linkonly}} Dit is gewoon een link naar de afbeelding.
  
-===== Formaten om op terug te vallen =====+==== Formaten om op terug te vallen ====
  
 Jammer genoeg begrijpen niet alle browsers alle video- en audioformaten. Om dit probleem te omzeilen en compatibel te zijn met zoveel mogelijk browsers kan je jouw bestand in verschillende formaten uploaden. Jammer genoeg begrijpen niet alle browsers alle video- en audioformaten. Om dit probleem te omzeilen en compatibel te zijn met zoveel mogelijk browsers kan je jouw bestand in verschillende formaten uploaden.
Regel 202: Regel 204:
   {{video.mp4|A funny video}}   {{video.mp4|A funny video}}
      
-Als je behalve de video.mp4 waarnaar wordt verwezen ook een video.webm en video.ogv upload, zal Dokuwiki ze automatisch toevoegen als alternatieven zodat een van de drie bestanden wordt begrepen door je browser.+Als je behalve de video.mp4 waarnaar wordt verwezen ook een video.webm en video.ogv uploadt, zal Dokuwiki ze automatisch toevoegen als alternatieven zodat een van de drie bestanden wordt begrepen door je browser.
  
 Bovendien ondersteunt DokuWiki ook een "poster"-beeld dat wordt getoond voor de video start. Dat beeld moet wel dezelfde bestandsnaam hebben als de video en is ofwel een jpg of png-bestand. In het voorbeeld bovenaan zou het bestand video.jpg werken. Bovendien ondersteunt DokuWiki ook een "poster"-beeld dat wordt getoond voor de video start. Dat beeld moet wel dezelfde bestandsnaam hebben als de video en is ofwel een jpg of png-bestand. In het voorbeeld bovenaan zou het bestand video.jpg werken.
nl/wiki/syntax.1463733159.txt.gz ยท Laatst gewijzigd: 2016-05-20 10:32 door 81.82.205.48