DokuWiki

It's better when it's simple

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nl:section_editing

Alineabewerken

Alineabewerken staat een gebruiker toe om slechts een alinea van een pagina te wijzigen. Dit maakt het makkelijker om lange pagina te wijzigen. Alineabewerken wordt soms Gedeeltelijke pagina bewerken genoemd.

Als je de rechten hebt om het te doen, begint elke kop (meestal alleen de eerste 3 niveau's) een nieuwe alinea. Als een pagina beschrijfbaar is verschijnt een kleine Aanpassen-knop aan het eind van de alinea. Als je deze knop gebruikt wordt alleen die alinea geladen in de bewerker.

Configuratie

  • In de beheerpagina, kun je het maximale niveau opgeven voor alineabewerken, zodat je pagina niet overspoelt wordt met Aanpassen-knopjes. Zie Laagste sectiewijzigingsniveau op je beheerpagina of maxseclevel in je local.php config bestand.

Tips

  • Instellen van maxseclevel op 0 zal alineabewerken uitschakelen.
  • Als het jouw voorkeur heeft om de Aanpassen-knop naast de kop weer te geven, kijk dan naar de plugin editsections
  • Om delen te bewerken van lange alinea's, kun je koppen toevoegen zonder tekst. De knop zal nog steeds verschijnen (als je niet op een niveau zit hoger dan de maxseclevel). Dit kan je opmaak onderbreken, in dat geval moet je jouw CSS aanpassen.

Aandachtspunten

  • Het gebruik van de linebreak plugin kan de alineabewerkmechanisme verhinderen: zie deze bugbeschrijving.
  • Het is niet mogelijk om samen te werken op één pagina met de ene die een alinea bewerkt en de andere een andere alinea.
nl/section_editing.txt · Laatst gewijzigd: 2013-01-14 20:54 door Klap-in

Tenzij anders vermeld valt de inhoud van deze wiki onder de volgende licentie: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
CC Attribution-Share Alike 4.0 International Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki