DokuWiki

It's better when it's simple

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nl:login

Login en registratie

Merk alsjeblieft op: Inloggen is alleen mogelijk als de Wikibeheerder ervoor heeft gekozen ACL ondersteuning in te schakelen voor de wiki. Als ACLs niet ingeschakeld zijn is er geen inlog beschikbaar en kan iedereen de wiki aanpassen.

Hoe log je in

Geregistreerde gebruikers kunnen inloggen door de “Inloggen”-link te gebruiken rechtsbovenaan de pagina. Na het invullen van de juiste inloggegevens, verandert de knop in “Uitloggen”

Als je het “Bewaar”-vinkje aanvinkt, zul je de volgende keer automatisch inloggen als je de wiki bezoekt. Gebruik dit niet op een gedeelde computer, bijv. op het werk of in een internet cafe.

Als je jouw wachtwoord bent vergeten, klik je op de wachtwoorresetlink om een nieuw wachtwoord te laten toe sturen naar je geregistreerde emailadres. Als je jouw gebruikersnaam niet kunt herinneren of je emailadres is veranderd, dan wordt het nodig je opnieuw te registreren. Opmerking: je kunt deze functies uitschakelen met disableactions configuratieoptie door “Stuur een nieuw wachtwoord” uit te vinken (of door resendpwd handmatig toe te voegen aan het config bestand).

Om in te loggen heeft je Browser ondersteuning van Cookies nodig.

Uitloggen is zo simpel als het klikken op de “Uitloggen”-link.

Registratie

Als de wikibeheerder het niet heeft uitgeschakeld, kunnen mensen zich registeren op de wiki. Hiervoor klik je op de “Login”-knop en vervolgens op de “Registreer”-link onder het inlogformulier.

Vul je Gebruikersgegevens in en gebruik register, afhankelijk van de instellingen van de wiki krijg je een autogegenereerd wachtwoord per mail (standaard) of is het mogelijk een zelf gekozen wachtwoord in te vullen in het registratieformulier.

Als Registreren is uitgeschakeld in de disableactions configuratieoptie, kunnen alleen beheerders gebruikers toevoegen. Zij kunnen een “Gebruiker toevoegen”-link vinden in het gebruikersbeheerder.

Je kunt je registratieinformatie elk moment aanpassen. Log in en klik op “Update Profiel”.

Registratie ongedaan maken / Gebruiker verwijderen

Beheerder kunnen gebruikers verwijderen via de Gebruikersbeheerder. Gebruikers kunnen niet zichzelf verwijderen.

Toegangsbeheer

Zie ACL voor details over het beheren van toegang van gebruikers- en gebruikersgroepen tot namespaces en pagina's.

nl/login.txt · Laatst gewijzigd: 2022-05-06 16:07 door 2a02:1810:b404:f800:5890:5922:e033:6d2a

Tenzij anders vermeld valt de inhoud van deze wiki onder de volgende licentie: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
CC Attribution-Share Alike 4.0 International Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki