DokuWiki

It's better when it's simple

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nl:locking

Paginavergrendeling

Om conflicten te vermijden1) als er meerdere gebruikers proberen dezelfde pagina te wijzigen op hetzelfde moment, vergrendelt DokuWiki de pagina's die je bewerkt.

Als een pagina tegelijkertijd wordt bewerkt door een andere gebruiker, zul je een 'Pagina vergrendeld'-bericht zien wat aangeeft wie de pagina bewerkt en wanneer de vergrendeling verloopt.

Vergrendeling verloopt

Een paginavergrendeling is een bepaalde tijd actief, de duur wordt ingesteld met de locktime optie. Vergrendelingen worden ververst:

  • Als de Voorbeeld-knop wordt gebruikt, wordt de leeftijd van het vergrendelbestand gereset, dus als je langer dan de (standaard) 15 minuten nodig hebt kun je met de Voorbeeld-knop dit steeds verlengen.
  • Als er Javascript beschikbaar is zal DokuWiki de vergrendeling op de achtergrond steeds vernieuwen tijdens het bewerken van het document.

De vergrendeling verloopt als:

  • Deze ouder is dan de gedefinieerde leeftijd 2).
  • De bewerkende gebruiker slaat de pagina op
  • De bewerkende gebruiker annuleert de bewerking door de cancel-knop te gebruiken

Als je een pagina bewerkt, herinnert een JavaScript-waarschuwing je een minuut van te voren aan het verlopen van de vergrendeling.

Vergrendelingsbestanden bevatten het IP adres (of de gebruikersnaam als die beschikbaar is) van degene die de pagina bewerkt – dit betekent dat gebruikers niet zichzelf kunnen blokkeren.

Configuratie

1)
Hoewel er nog steeds op conflicten wordt gecontroleerd.
2)
dus zonder Javascript, heb je een beperkte tijd om te wijzigen
nl/locking.txt · Laatst gewijzigd: 2012-05-03 23:24 door Klap-in

Tenzij anders vermeld valt de inhoud van deze wiki onder de volgende licentie: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
CC Attribution-Share Alike 4.0 International Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki