DokuWiki

It's better when it's simple

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nl:irc

IRC kanaal

DokuWiki heeft een officieel #dokuwiki chatkanaal op Freenode.

Voel je vrij om mee te doen op irc://irc.freenode.net/dokuwiki

  • Server: irc.freenode.net
  • Poort: 6667
  • Kanaal: #dokuwiki

Client

Mensen zonder een IRC Client kunnen gebruik maken van de webchat verzorgt door Freenode (voor een (bij)naam in, verbind en praat).

Registreer je (bij)naam

Als je op IRC hangt is het handig om je nick te registeren, zodat nietmand ander die kan gebruiken. Kijk hier voor een stapgewijze handleiding: Freenode FAQ - Nicksetup

Kanaalregels

  • Wees geduldig, gebruikers zullen soms geen antwoord geven omdat ze druk zijn1). Dus stel je vraag en blijf hangen in het kanaal.
  • Spreek alsjeblieft Engels in het kanaal, zodat iedereen het kan volgen en baat kan hebben van de disscussie.
  • Ga niet DCC (direct chatten) met ontwikkelaars, behalve als zij je expliciet vragen omdat te doen. Alle vragen moeten in het kanaal beantwoord worden.
  • Als je praat over code gebruik een pastebin in plaats van lompe lappen tekst te plaatsen in de chat.
  • Als je probleem op IRC wordt opgelost, update alsjeblieft de documentatie hiermee. Als je al eerder op de maillijst of het forum hierover hebt gevraagd, rond dat af met een beschrijving of een oplossing.

Kanaallogs en Bots

Het IRC-kanaal wordt gelogd door een bot genaamd dokubot. De doorzoekbare chatlogs zijn beschikbaar op http://irc.dokuwiki.org. Wanneer een log leeg is, meld dat dan aan splitbrain in het chatkanaal. De bot heeft de neiging af en toe te overlijden en moet dan herstart worden.

dokubot post ook automatisch links naar bugmeldingen en pagina's op dokuwiki.org. Ook kan hij een kleine keuze aan versnaperingen aanbieden.

Een ander bot, genaamd CIA-*, post live commitberichten van github. Deze bot wordt beheerd door CIA.vc, zij bieden ook wat commitstatistieken aan.

Kanaalvergaderingen

Tijdens de Hackfest London 2012 hebben de ontwikkelaars besloten dat het nuttig is om een vaste vergadering te hebben op IRC op regelmatige basis.

De vergadering is gepland voor de eerste zondag van de maand om 20:00 (Europe/Berlin).

Controleer de Agenda voor de volgende vergadering.

Over Freenode

Freenode verzorgt gratis (als zoals bier) IRC-chatvoorzieningen voor Free en Open Source Softwaregemeenschappen zoals DokuWiki. Zij bieden geweldige en waardevolle diensten voor de hele Open Source wereld. Als je hulp hebt gekregen op het DokuWiki IRC kanaal, overweeg dan alsjeblieft een donatie aan Freenode.

1)
de meeste ontwikkelaars zijn van Europa dus misschien moet je je aanpassen aan de CET tijdzone, indien mogelijk
nl/irc.txt · Laatst gewijzigd: 2012-11-04 21:59 door HåkanS

Tenzij anders vermeld valt de inhoud van deze wiki onder de volgende licentie: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
CC Attribution-Share Alike 4.0 International Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki