DokuWiki

It's better when it's simple

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nl:entities

Entities

DokuWiki kan bepaalde karakters of strings vervangen met andere strings gebaseerd op een configuratiebestand. Dit wordt standaard gebruikt om verschillende karaktercombinaties om te zetten in hun typografische equivalent.

bijv.

<< naar « 
>> naar » 
=> naar ⇒

zie ook typografie.

Details van de conversie worden bewaard in het bestand conf/entities.conf. Om te voorkomen dat jouw wijzigingen worden overschreven bij een upgrade van DokuWiki, moet je eigen toevoegingen in een nieuw bestand plaatsen, die je conf/entities.local.conf noemt.

Hoewel het standaard wordt gebruikt om simpele karaktervervangingen te doen, kan het entiteitensysteem ook worden gebruikt om complexe constructies in te voegen. Dit is inclusief HTML. Wees er bewust van dat dit niet werkt in combinatie met niet-HTML renderuitvoer (bijvoorbeeld ODT). Het wordt aanbevolen om UTF-8 karakters te gebruiken waar mogelijk.

Zorg er voor dat je over UTF-8 Encoding hebt gelezen voor je het bestand bewerkt.

Voorbeeldconfiguraties

Het entiteitmechanisme kan worden gebruikt om DokuWiki aan te passen aan enkele Franse typografische regels die niet-afbreekbare spaties vereisen voor of na leestekens.

<< &laquo;&nbsp;
? &nbsp;?
: &nbsp;:
! &nbsp;!
; &nbsp;;

Om typografie te gebruiken voor esperanto x-writing gebruik je:

CX  Ĉ
cx  ĉ
GX  Ĝ
gx  ĝ
HX  Ĥ
hx  ĥ
JX  Ĵ
jx  ĵ
SX  Ŝ
sx  ŝ
UX  Ŭ
ux  ŭ
nl/entities.txt · Laatst gewijzigd: 2012-11-21 01:11 door Klap-in

Tenzij anders vermeld valt de inhoud van deze wiki onder de volgende licentie: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
CC Attribution-Share Alike 4.0 International Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki