DokuWiki

It's better when it's simple

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nl:editing

Pagina aanpassen

Om een pagina te bewerken in de wiki, klik simpel op de knop gelabeld met “Pagina aanpassen” weergegeven boven- en onderaan de pagina. Dit zal overschakelen naar de bewerkmode voor deze pagina, en je kan de wikibrontekst van deze pagina aanpassen in de verschenen tekstbewerker.

Wikipagina's worden geschreven in simpele, tekstsyntax, dit staat toe een pagina te structureren en plezierig op te maken terwijl de leesbaarheid van de brontekst goed blijft. Als je een pagina wijzigt en wijzigingen opslaat, zal de vorige inhoud niet verloren gaan. In plaats daarvan wordt die opgeslagen als een oude versie van de pagina in de revisies en kun je deze nog bekijken en terughalen.

Voordat je eerste “echte” pagina in de wiki aanpast, zou je kun je de mogelijkheden proberen in de playground. De speeltuin is meegeleverd zodat gebruikers dingen kunnen testen en wat kunnen spelen met hun ideeën. (Een playground wordt gemaakt wanneer DokuWiki wordt geïnstalleerd, in de “playground” namespace. Om automatisch periodiek de playground op te ruimen, zie maintenance.)

Probleemoplossen

In sommige situaties is het aanpassen van een pagina onmogelijk. Dit komt voornamelijk door de volgende redenen:

  • Sommige pagina kunnen vergrendeld zijn.
  • Je kunt te weinig rechten hebben om een pagina aan te passen. In dat geval, heb je geen bewerkknop, maar zal je een knop zien gelabeld “Toon broncode”. Om in staat te zijn de pagina te wijzigen, kan het nodig zijn om eerst in te loggen. Zie toegangsbeheer voor meer informatie.
  • “Toon broncode”-knop kan worden uitgeschakeld in de configuratie met disableactions. Ingelogde gebruikers met bewerkrechten kunnen dan nog steeds de pagina aanpassen.

Zie ook

nl/editing.txt · Laatst gewijzigd: 2012-11-21 01:11 door Klap-in

Tenzij anders vermeld valt de inhoud van deze wiki onder de volgende licentie: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
CC Attribution-Share Alike 4.0 International Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki