Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


Sidebar

Αυτή η μετάφραση είναι πιο παλιά από το αρχική σελίδα και μπορεί να μην ισχύει πια από πλευράς ημερομηνίας. Δέστε ότι το έχει αλλάξει.
Μεταφράσεις αυτής της σελίδας?:

Learn about DokuWiki

Advanced Use

Corporate Use

Our Community


Follow us on Facebook, Twitter and other social networks.

Our Privacy Policy

el:pagename

Ονόματα σελίδων

Τα ονόματα σελίδων στο DokuWiki μετατρέπονται σε μικρά γράμματα αυτόματα. Επιτρεπτοί χαρακτήρες είναι γράμματα, ψηφία , και εσωτερικές θέσεις 1) οι “ειδικοί χαρακτήρες” ., - και _2). Όλοι οι άλλοι ειδικοί (εκτός από γράμματα και ψηφία) μετατρέπονται σε κάτω παύλες3) . Άνω και κάτω τελεία (:) χρησιμοποιούνται για αναγνώριση ή , αν είναι αναγκαίο, δημιουργεί χώρος ονομάτων.4)

Όταν συνδέεσαι σε άλλα βίκι με χρήση συνδέσμων InterWiki ισχύουν οι περιορισμοί αυτών των βίκις.

Ακόμα και όταν έχει τεθεί η ρύθμιση CamelCase ή WikiWord στο αρχείο config τα ονόματα των σελίδων παραμένουν με μικρά γράμματα.

Ονόματα σελίδων και χώροι ονομάτων

Μπορείς να φανταστείς του χώρους ονομάτων σαν καταλάγους και το ονόματα σελίδων σαν αρχεία μέσα τους.

Έτσι το όνομα σελίδας α:β:γ μπορεί να απεικονιστεί σαν:

  ρίζικος χώρος ονόματος (πάντα παρόν)
   |
   +-- 'α' χώρος ονόματος
      |
      +-- 'β' χώρος ονόματος
         |
         +-- 'γ' όνομα σελίδας

Παρατήρησε ότι μπορείς να έχεις ένα όνομα σελίδας και έναν χώρο ονόματος με το ίδιο όνομα, την ίδια χρονική στιγμή , μέσα σε οποιονδήποτε χώρο ονόματος. Στο προηγούμενο παράδειγμα, το όνομα σελίδας α:β μπορεί να απεικονιστεί σαν:

  ριζικός χώρος ονόματος (πάντα παρών)
   |
   +-- 'α' χώρος ονόματος
      |
      +-- 'β' όνομα σελίδας ( μην το συγχέεται με τον χώρο ονόματος 'β' παραπάνω)

Αυτό δεν δημιουργεί συγκρούσεις γιατί το DokuWiki χειρίζεται την τελευταία λεξική οντότητα (αυτό μετά την τελευταία άνω και κάτω τελεία) σαν το όνομα της σελιδας ενώ όλες οι άλλες λεξικές οντότητες είναι χώροι ονομάτων.

 • Στο α:β:γ, α και β είναι χώροι ονομάτων ενώ το γ είναι σελίδα.
 • Στο α:β, α ερμηνεύεται σαν χώρος ονόματος ενώ το β είναι σελίδα.

Δες και χώρος ονομάτων για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημιουργία σελίδων

Όταν ο πλοηγός ζητάει ένα όνομα σελίδας που δεν υπάρχει ήδη , τότε το DokuWiki μπορεί ( ανάλογα με τα δικαιώματά σου πρόσβασης) να σου δώσει την δυνατότητα να δημιουργήσει την ανάλογη σελίδα. Μπορείς να το κάνεις αυτό κατευθύνωντας τον πλοηγό σου στο URL της επιθυμητής σελίδας ή δημιουργώντας έναν σύνδεσμο προς αυτή σε μιά άλλη Dokuwiki σελίδα και ακολουθώντας τον με τον πλοηγό σου του διαδικτύου.

Αν το όνομα της σελίδας περιέχει και χώρους ονομάτων που δεν υπάρχουν , θα δημιουργηθούν και αυτοί.

Δες επίσης:

Διαγραφή σελίδων

Αν επεξεργαστείς μια σελίδα και αφαιρέσεις όλο της το περιεχόμενο τότε το Dokuwiki θα σβήσει την σελίδα και το σχετικό όνομα σελίδας. (Σημείωσε ότι το αποθήκη παραμένει.)

Αλλαγή ονόματος σελίδας

Δες το πλήρες άρθρο εδώ.

1)
πχ. δεν μπορείς να αρχίσεις ή να τελειώσεις ένα όνομα με αυτούς, και θα αφαιρούνται από την αρχή ή το τέλος των ονομάτων από την αρχή και το τέλος των ονομάτων.
2)
ουσιαστικά , μόνο οι “.” και “-” μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφού για τον “_” δεν είναι σαφές αν έχει τοποθετηθεί από τον χρήστη ή το σύστημα, δες και επόμενη πρόταση στο κείμενο
3)
ή σε παύλα “-” αν έχεις αλλάξει την ρύθμιση sepchar setting
4)
μπορεί να πάρεις ένα μήνυμα λάθος “Άρνηση πρόσβασης” αν το όνομα της σελίδας περιέχει ένα “:” το οποίο θα προκαλούσε - συνεχώς - την προσπάθεια να δημιουργήθει ένας χώρος ονόματος και / ή μία σελίδα στην οποία δεν έχεις τα δικαιώματα. Όταν έχει τεθεί η επιλογή ρύθμισης deaccent η οποία έχει προκαθορισμένη τιμή ενεργή , τοπικοί και τονισμένοι χαρακτήρες μετατρέπονται στα περιγραφικά τους ισοδύναμα (ü becomes ue) ή εκδοχές μη τονισμένες( το á γίνεται a). Ένας έμμεσως περιορισμος στο μήκος και στη αρχή των ονομάτων σελίδων τίθεται από τους backlinks (οι πρώτοι τρεις χαρακτήρες πρέπει να είναι γράμματα). Τα ποιό πολλά πρότυπα , συμπεριλαμβανομένου του προκαθορισμένου , παρουσιάζουν το πλήρες όνομα της σελίδας και χώρο ονόματος στην πάνω αριστερή γωνία της σελίδας. Για παράδειγμα αυτό το όνομα της σελίδας που διαβάζεται είναι το wiki:χώρος ονόματων. ((Αυτό μπορεί να αλλάξει. Δες σχετικά τη ρύθμιση useheading
el/pagename.txt · Τελευταία τροποποίηση: 2008-07-10 23:56 από 62.1.24.200