Εργαλεία Χρήστη

Εργαλεία ιστότοπου


el:main_window

Κυρίως παράθυρο

Ουσιαστικά το κυρίως παράθυρο μπορεί να έχει οποιαδήποτε εμφάνιση κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τα σχεδιότυπα (θέματα εμφάνισης). Αυτή η σελίδα περιγράφει το βασικό σχεδιότυπο του Dokuwiki.

Στιγμιότυπο οθόνης:

Γραμμή τίτλου και κουμπιά

Στο πάνω πάνω μέρος βλέπεις τον τίτλο της σελίδας. Στα δεξιά βλέπεις τον τίτλο της εγκατάστασης. Στην δεύτερη γραμμή βλέπεις μια μπλε-γκρι γραμμή με μερικά κουμπιά. Ας τα δούμε ένα ένα.

 • “Τροποποίηση σελίδας” - Ναι, σου επιτρέπεται να αλλάξεις οποιαδήποτε σελίδα σε αυτό το wiki. Αυτός είναι και ο σκοπός εξ' άλλου. Δες την σελίδα Επεξεργασία σελίδων DokuWiki.
 • “Παλαιότερες εκδόσεις σελίδας” - Όταν κάποιος έχει επεξεργαστεί μια σελίδα το DokuWiki θυμάται τις παλιότερες εκδοχές της που καλούνται εκδόσεις. Δες την σελίδα Παλαιότερες εκδόσεις σελίδας.
 • “Πρόσφατες αλλαγές σελίδων” - Αυτή είναι από τις σημαντικότερες σελίδες σε ένα wiki, αφού προβάλει μια λίστα με σελίδες που άλλαξαν πρόσφατα. Δες την σελίδα Πρόσφατες αλλαγές.
 • “Αναζήτηση” - Μια αναζήτησή πλήρους κειμένου σε όλο του περιεχόμενο ενός wiki. Δες την σελίδα Αναζήτηση.

Ιστορικό πλοήγησης

Η τρίτη γραμμή αρχίζει με τη λέξη “Ιστορικό:”. Ακολουθεί μια λίστα των σελίδων που έχεις διαβάσει, όπως το κουμπί του ιστορικού στον πλοηγό σου του διαδικτύου. Δες την σελίδα breadcrumbs.

Ας σημειωθεί ότι μπορούμε να ρυθμίσουμε να υποδεικνύεται η θέση της σελίδας που εμφανίζεται και με την σειρά ιεραρχίας των φακέλων στους οποίους βρίσκεται η σελίδα. Δες τη ρύθμιση είσαι εδώ.

Περιεχόμενο

Το κυρίαρχο μέρος του παραθύρου το καταλαμβάνει η περιοχή περιεχομένου. Εδώ είναι που προβάλλεται ο κώδικας wiki και η τελική του μορφή. Δες την σελίδα σελίδα wiki για περισσότερες πληροφορίες.

Υποσέλιδο

Το κατώτερο τμήμα της σελίδας απαρτίζεται από τα εξής :

 • πληροφορίες χρήστης, που αναφέρει με πιο όνομα χρήστη είμαστε συνδεδεμένοι
 • πληροφορίες σελίδας, που αναφέρει ποιος και πότε έχει επεξεργαστεί την έκδοση της σελίδας που προβάλλεται
 • κουμπιά, όπου και βρίσκετε ξανά τα κουμπιά τροποποίηση σελίδας και Παλαιότερες εκδόσεις, ή:
  • Σύνδεση που σας επιτρέπει να συνδεθείτε ;-)
  • Χάρτης ιστότοπου που προβάλλει έναν κατάλογο σελίδων και φακέλων
  • Πίσω στην κορυφή, μια συντόμευση που κάνει κύλιση στην κορυφή της σελίδας για μακροσκελής σελίδες
  • Αν ο λογαριασμός χρήστη σας μπορεί να έχει την διαχείριση του wiki εμφανίζεται, και το κουμπί Διαχείρηση που σας πάει στην οθόνη διαχείρισης
el/main_window.txt · Τελευταία τροποποίηση: 2011-02-08 07:45 από petsagouris

Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά, το περιεχόμενο σε αυτο το wiki διέπεται από την ακόλουθη άδεια: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
CC Attribution-Share Alike 4.0 International Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki